________________________________________________________
NEMOLAND POLEN
FUNDACJA NEMO - MIEDZYLESIE 5 (RAMBERG) - 58-512 STARA KAMIENICA - NEDER-SILEZI╦
aan de voet van het Reuzengebergte en het Isergebergte in zuid/west POLEN
Informatie en reserveren: tel (31)20-6817013 
e-mail 
routebeschrijving  omgevingskaart

GEZOCHT:

TIJDELIJKE BEWONERS VOOR NEMOLAND POLEN
!

Interesse? Meer informatie? stuur een email
 
Nemo zoekt
mensen die graag een tijdje in het Nemohuis willen wonen en (naar vermogen) een bijdrage willen leveren aan het beheer en de projecten van Nemoland. Het is een prachtige plek midden in de natuur. Ideaal voor mensen die tot rust willen komen, of juist inspiratie en creativiteit zoeken. Je kunt deze activiteiten prima combineren met eigen activiteiten.

We gaan er van uit dat je affiniteit hebt met de doelstelling van het Nemoproject. Het zakelijke beheer wordt vanuit Nederland door onze boekhouder gedaan en de grotere klussen doen mensen uit het dorp. Vanuit Nederland hebben wij de eindverantwoordelijkheid voor het Polenproject en wij komen regelmatig om alle ativiteiten te co÷rdineren.

Wat kom je tegen?
Het huis heeft goede voorzieningen (houtcv, warm water, ADSL-internet en telefoon). En je hebt gezelschap van 2 hele lieve poezen en een hond, die jou heel aardig gaan vinden als je goed voor ze zorgt. Er is prima openbaar vervoer naar de stad Jelenia Gˇra (20 km.), waar alle stedelijke voorzieningen zijn. In het dorp zijn altijd mensen die je kunnen helpen als er problemen zijn. Je moet er wel rekening mee houden dat het huis afgelegen ligt, midden in een natuurgebied. Omdat het huis op 500m. hoogte ligt, kan het 's nachts snel afkoelen. Het huis maakt gebruik van een aantal natuurlijke voorzieningen (stoken op hout, water uit een bron). Dus je komt situaties en problemen tegen die je in Nederlandse steden niet zult tegenkomen. Veel Poolse mensen spreken geen vreemde taal en het niveau van diensten en voorzieningen in Poolse dorpen ligt lager dan in Nederland. Je moet dus wel stevig in je schoenen staan en het is belangrijk dat je kunt improviseren, flexibel bent en open staat voor de Poolse omgeving, en dus ook bereid bent om wat Pools te leren. Je zult merken dat je snel geaccepteerd wordt. 

Wie zoeken we?
We zoeken een pool van bewoners, die elkaar kunnen afwisselen, maar zich met elkaar verantwoordelijk voelen voor het beheer en de projecten. Je kunt alleen komen, maar ook met meer mensen. Nemoland is vanaf het begin een organisch project geweest dat meegroeide met de inbreng en capaciteiten van vrijwilligers, participanten en partners. Dat betekent dat wij ook open staan voor nieuwe ideeŰn en projecten. 

Kosten
Voor het verblijf in Nemoland betaal je niet de gewone prijzen, maar alleen de pure onkosten van het verblijf (reiskosten, eten, verwarming/elektra/tel. etc.). 

Heb je zelf interesse of weet je iemand? Weet je een manier om ge´nteresseerden te zoeken of heb je de gouden tip? Laat het ons snel weten!

Interesse? Meer informatie? stuur een email